Mammas köttfärsgratäng

 
 
 
Det här var nog min favoriträtt när jag var liten. Mammas köttfärsgratäng - fast vi kallade den för lasagne. Det är ju som lasagne, fast det är tagliatelle istället för lasagneplattor. Laga den i en stor suffléform!
 
Fyra portioner:
400 gram nötfärs
1 burk krossade tomater
1/2 burk (ca 300 gram) färdig tomatsås
1 gul lök
salt, peppar och chilipulver
 
400 gram tagliatelle
 
Ostsås:
3 msk smör
3-4 msk mjöl
6-7 dl mjölk
200 gram riven ost
 
Fräs färsen och lägg över den i en stekgryta. Hacka löken och fräs den mjuk. Blanda med köttfärsen i stekgrytan. Tillsätt tomatkross, tomatsås och krydda efter smak. Låt småputtra 10-15 minuter.
 
Koka tagliatellen.
 
Smält smöret och vispa i mjölet. Häll i mjölk, lite i taget och låt tjockna. Det ska bli en ganska tjock bechamel. När du är nöjd, ta grytan av plattan och låt osten smälta ner i såsen.
 
Varva köttfärssås, pasta och sås i suffléformen. Gratinera i 225 graders ugn ca 20 minuter och servera med en enkel sallad.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :