Laxbulgur med avokado och fetaost

 
Bulgur och lax är gott ihop. Här är en allt-i-ett-rätt som går snabbt att fixa fram. Perfekt middag en stressig vardagkväll! Det är tänkt för fyra personer men blir ganska rejält med mat så det räcker till matlådan också.
 
Laxbulgur
4 laxfiléer
4 portioner bulgur
2 avokado
150 gram fetaost
2 tomater
ca 10 cm gurka
 
Sås
2 dl creme fraiche
2-3 msk sweet chilisås
 
Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Tärna laxen och stek den runt om i en stekpanna. Tärna avokado, tomater, gurka och fetaost.
 
Blanda creme fraiche och sweet chilisås i en skål.
 
Blanda grönsaker och fetaost med den färdiga bulgurn och häll över hälften av blandningen i en skål. Häll på hälften av laxtärningarna, fortsätt med resten av bulgurblandningen och avsluta med lax. Blanda inte runt för mycket, laxen går lätt sönder.
 
Servera med såsen.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :