

God och supersmidig vardagsrätt - om man lyckas få tag på färska lasagneplattor. Det var tänkt att det här skulle vara en käck genväg en trist måndagkväll men så hade ICA inga lasagneplattor! Vi hade dock durumvete och ägg hemma och så himla bråttom hade jag inte - egentligen. Dessutom älskar barnen hemgjord pasta, så så fick det bli!
Pasta (om du vill göra själv)
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl durumvete
Blanda mjölsorterna på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Knäck ner äggen och arbeta ihop till en deg. Kör i pastamaskinen tre gånger - jag använde inställningarna 6-4-2. Skär i lagom bitar.
ELLER
Köp 300 gram färdiga färska lasagneplattor
Lasagne med kassler (egen variant inspirerad av ica.se)
4 portioner
300 gram lasagneplattor
500 gram kassler
2 tomater
1 burk kesella
1 burk tomatsås, ca 500 gram, typ Dolmio
2 dl riven ost
salt, peppar och torkad timjan
Skiva kassler och tomater. Varva lasagneplattor, tomatskivor, tomatsås, kesella och kryddor i en smord ugnsform. Avsluta med ett lager tomatsås och strö över riven ost. Gratinera i 225 grader ca 30 minuter.
/Anna