Rabarberpannacotta med jordgubbsgelé

 
Jättegod och faktiskt ganska lättlagad dessert. Smidigt att göra till många och plocka fram ur kylskåpet när det är dags att servera.
 
10 portioner:
600 gram rabarber
4 dl vatten
2 dl socker
1 tsk vaniljpulver
5 dl vispgrädde
8 gelatinblad
 
Jordgubbsgelé
1,5 dl koncentrerad jordgubbsaft
1,5 dl vatten
2 gelatinblad
jordgubbar
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp vatten, socker och rabarber samt vaniljpulver och låt koka i tio minuter. Mixa med stavmixer. Häll i grädden och koka upp igen. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem och låt dem smälta i smeten. Häll upp i fina glas och ställ kallt några timmar.
 
Gelén: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca fem minuter. Koka upp saft och vatten, krama ur bladen och rör ner dem så att de smälter i saftblandningen. Låt svalna.
 
Lägg några jordgubbar i varje glas, ovanpå pannacottan och skeda över saftblandningen. Ställ kallt att stelna.
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :