Fisk- och skaldjurssoppa

 
Som en gryta är nästan den här soppan, fylld av godsaker! Och snabblagad. Servera med ett glas iskallt vitt vin! To die for!
 
4 portioner:
2 msk smör
2 morötter
1 fiskbuljongtärning
1/2 dl torrt vitt vin
1 dl grädde
1 dl vatten
1-2 laxfiléer
1 burk creme fraiche
300 gram Kavli Räkost med rödlök
1 tsk sambal oelek
3 msk hackad dill
1 burk kräftstjärtar i lag
250 gram räkor
salt och peppar
 
Grovriv morötterna. Smält smöret i en kastrull och fräs morötterna. Tillsätt smulad fiskbuljongtärning och slå på vin, grädde och vatten. Tärna laxen och häll i den. Häll i creme fraiche och låt alltihop koka fem minuter. Smält ner mjukosten. Tillsätt sambal och dill och puttra ett par minuter till. Smaka av med salt och peppar. Häll av kräftstjärtarna och skala räkorna. Dra kastrullen från värmen. Blanda i kräftstjärtar och räkor och låt allt bli genomvarmt.
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :