Kassler med ädelostsås

 
Det här får väl sägas vara månadens överraskning - åtminstone så här långt. Vi har haft några tuber med Kavlis mjukost, ädelost med fikon, päron, chevre och allt vad de har! En tub blev över och jag fick för mig att prova den i matlagningen. Vi hade inga förväntningar alls egentligen, men hela familjen - och inte minst barnen - tyckte att detta blev jättegott! Sonen, som inte är särskilt matintresserad, har önskat sig denna rätt igen redan kommande vecka!
 
500 gram kassler
1 tub Ädelost med päron (Kavli)
3 dl grädde
blandad sallad
körsbärstomater
1 fast päron
 
Skiva kasslern och lägg i en form. Koka upp grädde och ädelost och rör om. Häll i formen. Gratinera i 200 grader ca 20 minuter. Skär päronet i bitar och blanda med sallad och tomater. Servera som tillbehör, eventuellt tillsammans med ris.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :