Drinktilltugg

Vi firade nyårsafton hemma och serverade tre små tilltugg till välkomstdrinken och två till skumpan vid tolvslaget. Enkla och roliga att göra!
 
 
Olivbollar
1 paket smördeg
1 burk oliver
1 ägg
sesamfrön
 
Kavla ut smördegen litegrann. Skär i rutor, ca 4x4 cm. Lägg en oliv på varje ruta och vik ihop. Rulla lite och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 225 graders ugn ca 15 minuter tills bollarna fått fin färg.
 
 
Små räksnittar
5 stora skivor formbröd
40 handskalade räkor
3-4 msk majonnäs
1 citron
dillkvistar
 
Ta ut fyra rundlar på varje bröd med exempelvis ett snapsglas. Bred på majonnäs. Lägg två räkor, en liten citronbit och en liten dillkvist på varje.
 
 
Minikrustader med ädelost och päron
1 paket minikrustader
1 päron
1 tub Kavli ädelost med chevre
 
Lägg en klick ost i varje krustad. Skär päronet i bitar och stick ner i osten.
 
 
Laxsnittar
3 mjuka tunnbröd
200 gram kallrökt lax
1 burk Philadelphia gräslök
 
Bred osten på bröden. Lägg på laxen och rulla från kortsidan. Svep in i plastfolie och låt ligga kallt till servering. Skär då upp i skivor, ca sex skivor på varje rulle.
 
 
Baconlindade dadlar
1 paket dadlar utan kärnor
1-2 paket bacon
 
Dela baconet på mitten. Rulla en baconbit kring varje dadel. Lägg i en form och baka av i ugnen på 225 grader ca 15 minuter.
 
/Anna
 

Kommentarer :

#1: Erika - LCHF till vardag och fest

God fortsättning!
Härligt med drinktilltugg. Ser många goda saker där. :-)

skriven

Kommentera inlägget här :