Pepparkakscupcakes


När jag hade fikat på kören häromveckan gjorde jag minimuffins i pepparkaksversion. Uppskattat och lagom mycket! Det finns minimuffinsplåtar med plats för 24 muffins - investera i en sådan. Minimuffins är kul och räcker till många. Gör man cupcakes, alltså muffins med topping, blir de lätt väldigt mäktiga så det här är en perfekt storlek! Receptet räcker dock även till några normalstora muffins! De kan med fördel frysas utan frosting.
 
24 stycken + 6-8 vanliga muffins
3 ägg
2,5 dl socker
4,5 dl mjöl
100 gram smält smör
3 tsk bakpulver
2 dl creme fraiche
1,5 msk pepparkakskrydda
 
Frosting:
100 gram färskost
70 gram smör
3-4 dl florsocker
 
Garnering
lingon
 
Vispa ägg och socker. Sikta i mjöl och bakpulver. Blanda och rör ner smöret. Blanda i creme fraiche och pepparkakskrydda. Häll upp i muffinsformar i en muffinsplåt - fyll till hälften ungefär. Grädda i 200 grader 10-15 minuter tills de är färdiga (känn med sticka).
 
När muffinsarna svalnat helt, vispa ihop ost, smör och florsocker till en lagom tjock och fast frosting. Spritsa på muffinsarna och dekorera med lingon.
 
/Anna

Kommentarer :

#1: coffeeandcupcake.blogg.se

Så söta :) Ser riktigt goda ut :)

skriven

Kommentera inlägget här :