Vit chokladmousse

 
En chokladmousse är aldrig fel! Snabbt går det och lätt är det att förbereda. Garnera vad du vill, bär, godis eller chokladcrisp som exempelvis Noblesse. Jag bjöd Amerikasläktingarna på detta och hade tänkt garnera med fäska bär men glömde inhandla det, så det fick bli Noblesse. Hade dock inte tillräckligt många så barnen fick diverse dekorationer som minimarshmallows, mininonstops och minmaränger.
 
8 portioner
150 gram vit choklad
2 dl vispgrädde
1 ägg
1 dl kesella
 
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna lite. Vispa grädden. Vispa ägget i en annan skål. Rör ner chokladen under omrörning och sedan kesellan. Rör sist ner grädden. Blanda och häll upp i portionsglas eller formar. Ställ kallt. Garnera med frukt, bär eller godis före servering.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :