Banancupcakes med chokladfrosting

 
Vi hade två övermogna bananer i en fruktskål och barnen ville ha något gott. Själv smakade jag inte på dem, men grannen fick ett fat och lät sedan hälsa att det var de godaste cupcakes vi levererat (ja, vi brukar bära över sådant till dem eftersom vi själva försöker undvika det). Barnen var också nöjda!
 
Bananmuffins
2 väl mogna bananer
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
50 gram smält smör
 
Mosa bananerna. Vispa ägg och socker. Blanda i bananmoset. Blanda ner resten av ingredienserna och rör slutligen i smöret. Rör om till en jämn smet och fyll muffinsformar till hälften. Grädda i 175 grader 15-20 minuter - känn med sticka när muffinsarna är färdiga.
 
Chokladfrosting
75 gram smör
100 gram Philadelphia
florsocker
kakao
 
Blanda smör, färskost och tillsätt florsocker efter hand. Börja med en matsked kakao och vispa med elvisp tills du är nöjd med smak och konsistens. Spritsa på de helt svalnade muffinsarna. Jag dekorerade med chokladhjärtan som jag spritsat ut med smält choklad på ett bakplåtspapper.
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :