Patricks kyckling



Ja, det här är tydligen Patricks kyckling! Skämt åsido, hittade det här receptet på nån receptsajt någonstans och den kallades så eftersom upphovsmannen uppenbarligen heter Patrick. Här kommer den i vår egen variant, lite ändrad utifrån vad kylskåpet förmådde.

4 portioner
600 gram kycklingfilé
4 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
1 msk fransk senap
2 msk soja
1,5 paket bacon
3-4 msk persilja
2 dl riven stark ost

Skär eventuellt kycklingfilén i lite mindre bitar. Lägg ut dem i en form. Koka upp creme fraiche, kycklingbuljongtärning, soja och senap. Pressa i vitlöken. Häll såsen över kycklingen. Knaperstek baconet och hacka. Strö över bacon, hackad persilja och riven ost över alltsammans och tillaga i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.

/Anna

Kommentera inlägget här :