Kräftsoppa



1 pkt bacon
50 - 60 g fänkål
2-3 vitlöksklyftor
1 stor, eller 2 små, skalad morötter
6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
5 dl grädde
400g kräftost
1 tsk frusen dill
170 gram kräftstjärtar

Skiva bacon och fänkål tunt, hacka vitlöken och riv den skalade moroten. Fräs allt sammans mjukt i lite smör. Häll på vatten och lägg i fiskbuljongtärningarna. Låt allt sjuda ihop 12-15 minuter. Mixa det hela slätt med en bra stavmixer. Tillsätt därefter grädden och räkosten och sjud det hela varmt. Smaka av med salt, peppar och dill. Ta av grytan från värmen och lägg i kräftstjärtarna och servera med ett ljummet vitlöksbröd och en underbart vitt vin av druvan Gewurztramine.

/ Jörgen

Kommentarer :

#1: Erika - LCHF till vardag och fest

Mums! Det lät ju supergott.

skriven

Kommentera inlägget här :