Läcker sommartortellini



Idag gifter sig Annas bror med sitt hjärtas kvinna! Det ser vi fram emot och firar med att bjuda på ett gott recept med färsk pasta. Håll till godo - medan vi äter bröllopsmiddag i Pinebo!

500 g tortellini - Spenat och Ricotta
500 g fläskytterfilé
2-3 vitlöksklyftor
1 dl grädde
0,5 dl Jensens Favoritsås
1 msk balsamicovinäger
4 -6 färsk gul lök
1 - 1,5 dl suger snaps
3 tomater
2 msk olivolja
Riven parmesanost
salt
peppar

Koka upp saltat vatten till tortellinin. Skiva köttet i knappt centimeter tjocka stavar, finhacka vitlöken och fräs allt i olivolja i en het panna. I slutet så fräs med balsamicovinäger i ca 1 minut. Häll i grädde och Jensensåsen. Sjuda allt i 2 - 4 minuter. När köttet sjuder, grovhacka löken och skölj suger snapsen. Häll av köttet i en skål, och skölj ur panna och fräs sedan kök och suger snaps medans tortellinin kokar. Under tiden detta går på spisen, filea tomaterna. Hälla av tortellinin, blanda den med alla ingredienser och servera med nyriven parmesanost.

/Jörgen

Kommentera inlägget här :