Polkapaj



Den här fluffiga goda desserten har jag sett på några olika matbloggar och sajter och var tvungen att prova. Enligt uppgift lär den ursprungligen komma från kokboken "Vinterns söta" av duktiga systrarna Eisenman.

Fluffig polkapaj

20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör

5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
Några droppar pepparmyntsolja
Några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till garnering

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en springform. Ställ in i frysen.

Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja. Lägg en tredjedel av blandningen i en separat skål och ställ åt sidan.

Krossa polkagrisarna i en mortel och blanda ner i den större mängden kräm. Ta ut pajformen och bred ut krämen i pajskalet. Ta resterande kräm och blanda i några droppar röd karamellfärg.

Klicka sedan ut den röda krämen över den vita i formen. Gör ett virvlande mönster med hjälp av en kniv. Ställ in i frysen minst 5 timmar. Ta fram 10-15 minuter (eller mer - en halvtimme tyckte vi var lagom) innan den serveras. Dekorera med polkagrisar.

Vi serverade vår med en tjock god ljummen chokladsås. Sååå gott!

/Anna

Kommentera inlägget här :