Bullfest hela da´n!



Jag hittade stooora söta bullformar på Åhléns och fick lust att fylla dem med gamla hederliga kanelsnäckor!

100 gram jäst
1 liter mjölk
2 kg mjöl ca
1,5 dl socker
0,75 dl ljus eller vit sirap
150 gram smör
1 nypa salt

socker
kanel
smält smör

ägg + lite vatten
pärlsocker

Smula sönder jästen i en bunke eller i assistentbunken och häll på sockret. Låt stå en stund så att jästen smälter. Smält smöret och rör ner mjölken, låt bli fingervarmt. Häll degvätskan över jästblandningen och rör om. Tillsätt sirap, salt och mjöl och arbeta degen/kör assistenten tills den precis släpper kanterna. Den ska fortfarande vara ganska lös. Strö över lite mjöl och lägg på en bakduk. Låt jäsa 30 minuter

Dela degen i fyra delar och kavla ut en i taget. Pensla på smält smör och strö över socker och kanel. Rulla ihop. Vill du ha stora snäckor rullar du från kortsidan. Skär i centimetertjocka skivor och lägg i formar. Lägg på en bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda i ugn 250 grader ca 10 minuter eller på varmluft 200 grader.

/Anna

Kommentera inlägget här :