Fylld fläskytterfilé



Det här var sååå gott! Det måste ni prova. Inte särskilt svårt heller. Receptet lär komma från Skaldemans kokbok (?) och han lär ha fått det från sin svägerska (?). Nu omarbetade vi litegrann men i princip är idén densamma. Medelhavssmakerna slår aldrig fel. Och kul att servera en "rulltårta"!

1 fläskytterfilé
2 mozzarellaostar
3 msk pesto
8 soltorkade tomater i olja
lufttorkad skinka
salt och peppar

Skär upp filén till en hel stor skiva. (Skär ett snitt utmed långsidan och en bit in, vik upp och fortsätt så att blir som att rulla ut en rulltårta). Grovriv ostarna och blanda med pesto och strimlade tomater. Bred röran över köttbiten och rulla ihop. Lägg ut lufttorkad skinka på plastfolie och lägg rullen ovanpå. Rulla in den i skinkan. Bind om med steksnöre (se bild nedan). Fräs rullen i smör i en panna och tillaga färdigt i ugnen, 175 grader i ca 45 minuter (har du stektermometer så ska termometern gå upp till ca 70 grader)



Så här såg rullen ut innan den åkte ner i pannan och vidare in i ugnen.



Och så här såg den ut på tallriken. Såsen är gjord på lite grädde och en buljongtärning som fick vispa ur pannan medan köttet stod i ugnen.

/Anna

Kommentarer :

#1: Erika - LCHF till vardag och fest

Det där såg otroligt gott ut. Mums!

skriven
#2: Anna

Det var det också! Den rätten har vi verkligen inte gjort för sista gången. Ett väldigt trevligt sätt att använda fläskytterfilé dessutom så det är inte omöjligt att det dyker upp fler "fyllningar" framöver.

skriven

Kommentera inlägget här :