Räkor Indienne

 
Helt supergod räkrätt från det tidiga 90-talet som vi dammat av igen! Servera med ris eller blomkålsris.
 
Fyra portioner
1 kg räkor med skal
1 gul paprika
1 röd paprika
1 purjolök
1 rejäl klick smör
curry och paprikapulver
salt och peppar
2-3 dl grädde
1 burk creme fraiche
1-2 msk chilisås
2 tsk tomatpuré
3 msk vitt vin
1 msk soja
 
Skala räkorna. Hacka paprika och purjo. Smält smöret i en stekpanna eller traktörpanna och låt curry och paprikapulver få smälta ihop med smöret. Fräs paprika och purjo i kryddsmöret ett par minuter. Tillsätt grädde och creme fraiche, chilisås, tomatpuré, soja och vin och låt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta plattan från värmen och rör ner räkorna. Servera genast!
 
/Anna

Kommentera inlägget här :