Torskrygg med vinkokt blomkål

 

En enkel men mycket välsmakande fiskrätt med "lyxkänsla".

4 portioner:
4 torskryggar
1 gul lök
2 msk smör
2 dl grädde
2 dl torrt vitt vin
1,5 dl riven parmesanost
Blomkålsbuketter från ett blomkålshuvud
Salt och peppar
1 - 2 tomater
1/2 paket bacon 

Lägg torskryggen i en oljad ugnsfast form, salta och peppra och låt den gå i 150 grader tills kärntemperaturen är 54-56 grader.
Under tiden som fisken går i ugnen, smält smör och fräs gul lök glansig i en medelvarm gryta. Lägg i blomkålen och fräs runt lite , häll på grädde och vin och sjuda allt till blomkålen är klar. Riv i parmesanost och rör runt tills den är smält.
Lägg upp blomkålsröran på en tallrik, lägg på lite skivad tomat, sedan en bit torskrygg och garnera med knaperstekt bacon. 

/ Jörgen

 

Kommentarer :

#1: Erika - LCHF till vardag och fest

Mums... det lät jättegott. Torskrygg är verkligen så gott.

skriven

Kommentera inlägget här :