Lax med kräft- och osttopping

 
Ett av höstens projekt får väl bli att försöka provlaga en massa urklippta recept som ligger och dräller lite här och var. Fördelen med att ha en matblogg är ju att man kan kasta lapparna när man testat recepten - är de något att ha så skriver man det på bloggen och så vet man var det är nånstans! Och så har andra intresserade också tillgång till receptet.
Detta var absolut ett recept värt att få hamna på bloggen. Jättegott och rätt snabblagat och enkelt, faktiskt! Tror att jag rivit det ur någon av min mammas gamla veckotidningar.
 
4 portioner
4 laxfiléer
1 dl creme fraiche
1 dl riven lagrad ost
1 dl kräftstjärtar
några kvistar hackad basilika
 
Lägg laxen i en form och ställ in i 200 graders ugn i ca 10 minuter. Blanda ihop ingredienserna till toppingen och ta ut formen igen. Klicka ut röran på laxen och låt gå ytterligare ca 15 minuter i ugnen. Servera med sallad och eventuellt annat tillbehör.
 
/Anna
 

Kommentarer :

#1: Erika - LCHF till vardag och fest

Mmm... älskar lax, älskar kräftstjärtar! Det låter underbart gott.

Svar: Testa den, du! Jättegott! Kul att du tittar in - jag "hänger" på din blogg nästan varje dag men är inte lika duktig som du på att kommentera... :-)
Anna & Jörgen

skriven

Kommentera inlägget här :