Tiramisu



En väldigt känd italiensk efterrätt är ju den bekanta tiramisun. Tiramisu betyder "pigga upp mig" och man får ju säga att denna ljuvliga dessert gör skäl för sitt namn! Egentligen ska kaffet förstås blandas med ett par matskedar marsalavin, konjak eller amaretto (det finns ju miljontals olika varianter!) men här har vi gjort en helt alkoholfri version eftersom barnen också ville äta!

6-8 personer
20 savoiardikex
1,5 dl starkt kaffe (ev. blandat med 2 msk konjak, marsala eller amaretto)
4 äggulor
1,5 dl socker
500 gram mascarpone
kakao

Vispa äggulorna. Tillsätt socker och vispa ner mascarponen. Lägg ut hälften av kexen i en form. Droppa över hälften av kaffet, med eller utan sprit! Bred över hälften av mascarponekrämen. Lägg på ett nytt lager kex, droppa över kaffe och avsluta med mascarponekräm. Låt stå i kylskåp i minst ett par timmar, eller över natten. Sikta över kakao och njut!

/Anna

Kommentera inlägget här :