Smörgåstårta a la LCHF



Jag som aldrig brukar äta smörgåstårta blev plötsligt vansinnigt sugen på det. Kanske beror det på att jag inte ätit bröd sedan före påsk... Nåväl, bröd i smörgåstårtan var ju uteslutet så jag testade att använda oopsies. De var ju ingen större hit som smörgås men nu fick de chansen som smörgåstårtebotten. Fyllningen fick utgöras av det som kyl och skafferi hade att erbjuda, men det går förstås att lyxa till. Jag kan meddela att smörgåstårtan blev fantastiskt god!

Smörgåstårta för 3-4 personer
3 ägg
100 gram Philadelphiaost
1 msk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
lite salt

Vispa äggvitor och salt hårt. Blanda äggulor, ost, fiberhusk och bakpulver i en annan bunke. Vänd ner smeten i äggvitorna och bred ut på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 150 grader ca 30 minuter.

Fyllning 1:
2 löskokta ägg mosas ihop med Bregott och hackad gräslök.

Fyllning 2:
Skinkost

Fyllning 3:
1 burk tonfisk i vatten blandas med 1 dl creme fraiche

Ovanpå:
1 dl creme fraiche, 1/2 dl majonnäs, 100 gram Philadelphiaost blandas.
Garnera med tomater, melon, skinka, räkor, ägg, sallat etc.

När botten kallnat, skär i fyra rutor och bred fyllningarna på tre av dem. Lägg den fjärde ovanpå. Bred krämen runt om hela tårtan och garnera efter tycke och smak.

Kommentarer :

#1: Anette Andersson

skriven

Kommentera inlägget här :