Kyckling med gorgonzola och valnötter



Prova denna goda kycklingrätt! Ät den med bara en härlig sallad eller komplettera med ris eller bulgur om du vill.

Fyra portioner
600 gram kycklingfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 gram gorgonzola
1,5 dl valnötter
2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
salt, peppar och timjan

Dela kycklingfiléerna på längden och fräs dem i smör. Hacka lök och vitlök fint och låt fräsa med i pannan. Krydda med salt, peppar och lite torkad timjan. Mosa gorgonzolan och blanda med creme fraiche. Grovhacka valnötterna och rör ner dem i röran. Smula ner en buljongtärning i stekpannan och låt den smälta. Lägg över alltsammans i en form och bred oströran över. Tillaga i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter.

/Anna

Kommentarer :

#1: Ann-Sofi

Lät jättegott. Det måste jag verkligen testa. Vilken fin form också!

skriven
#2: Micke Nyström

Tack för den :) Jag glömde buljongtärningen så nästa gång blir det ännu bättre.



Imorgon ska jag göra råbiff med lite tryffelolja som jag köpte i Worbis.

skriven

Kommentera inlägget här :