Tacolimpa!



Fredagsmys är väl snarare regel än undantag om man har barn. Helst ska det ju vara tacos. Men det kan man ine äta varenda fredag så vi varierar på olika sätt. Här serveras en tacolimpa! Jättegott och mycket populärt hos barnen!


Tacolimpa
4 pers

1 bröd (t.ex grekiskt lantbröd eller barkis)
400 gram nötfärs
1 gul lök
1 liten burk majs
2 msk ketchup
2-3 msk tacokrydda
salt och peppar
2 dl turkisk yoghurt
2 dl riven god ost

Finhacka eller grovriv löken. Stek den i lite matfett. Tillsätt nötfärsen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt majs, ketchup, tacokrydda, salt och peppar. Blanda i turkisk yoghurt och rör om. Låt småputtra någon minut. Ta av från plattan och rör ner osten.

Skär av ett "lock" på brödet och gröp ur innehållet. Fyll brödet med röran och ställ på en plåt eller i en form. Gratinera i ugn, 200 grader 15-20 minuter. Lägg på locket de sista 5-10 minuterna (det blir lätt bränt). Servera med sallad. Mums!

/Anna

Kommentera inlägget här :