Världens bästa chokladkaka



Den här chokladkakan har blivit en klassiker. Jag har fått receptet från min mamma någon gång förra årtusendet och vem hon fick det av tror jag inte ens hon minns. Ingen elvisp behövs - istället rör man ner två ägg på slutet. Den blir jättesaftig och fin och står sig bra i flera dagar. (Men går förstås utmärkt att frysa också)

Häromdagen ville Klara baka och det här receptet är så enkelt att hon fixade alltihop själv (fast hon tyckte att det var säkrast att mamma tog ut kakan ur ugnen när den var färdig). Bra barnrecept alltså! För att piffa till kakan ytterligare vek Klara ihop ett papper som hon klippte mönster i. Sedan vecklade hon ut det och lade på kakan när den svalnat för att slutligen sikta över florsocker.


Chokladkaka

3 dl socker
2,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
150 gram smör
1,5 dl vatten
2 ägg

Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret och häll i vattnet. Blanda ner detta i "torrblandningen". Rör om och rör slutligen ner två ägg. Blanda om ordentligt och häll i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader ca 40-45 minuter.

/Anna

Kommentarer :

#1: Susanne

Tack för receptet!

Åt den med löst vispad fluffig grädde! Mmmm!



Hade inget ströbröd så jag tog kokos i formen! Blev hur gott som helst!! Prova nästa gång om ni gillar kokos!!



Kram från Örebro!

skriven

Kommentera inlägget här :