Nötfärsrulle



600 gram nötfärs
1,5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
0,5 dl ströbröd
0,5 tsk balsamico vinäger
0,5 tsk senapsfrö
Salt och peppar efter smak
1 pkt Cantadouost – vitlök och örter
4 – 5 torkade tomater
1 tsk torkad basilika

Koka upp vatten och buljongtärning tills tärningen smält. Dra av från värmen, rör ner ströbröd, senapsfrö och balsamico vinäger till en fin ”smet”. Rör ner ”smeten” i färsen tills allt är blandat. Smaka av med ev. lite salt och peppar.

Lägg ner Cantadouost – vitlök och örter – i en skål, blanda ner hackade torkade tomater och torkad basilika. Värm snabbt i mikron så osten blir mjuk och rör om.

Rulla ut en aluminiumfolie på arbetsbänken, bred ut färsen i en rektangel, lite drygt en halv centimetertjockt. Bred ut den ljumna, mjuka, oströran på köttfärsen. Rulla ihop köttfärsen med hjälp av aluminiumfolien, på samma sätta som man gör en rulltårta, och placera rullen på bakplåtstäckt plåt. Kläm till ändarna på rullen, så inte osten kan läcka ut under stekningen i ugnen. Skjutsa in rullen i ugnen, och kör den tills den är genomstek på 200 – 225 grader, vilket tar ungefär 20 – 25 minuter. Servera gärna med en fräsch bulgursallad.

/ Jörgen

Kommentarer :

#1: Susanne

Ser supergott o fräscht ut!



Måste testas!



//

Sassa

skriven

Kommentera inlägget här :