Laxgratäng med citron



En jättegod gratäng med frisk smak av citron! Enkelt och lyxigt!

Laxgratäng
4 personer

500 gram laxfilé
citronpeppar
2 dl creme fraiche
2 dl mjukost med lite starkare smak
1 fiskbuljongtärning
En halv citron
salt, peppar

Mos:
10-12 potatisar
2 äggulor
smör
mjölk
salt och peppar

Koka potatisen. Häll av vattnet och blanda i äggulor och en rejäl klick smör. Salta och peppra. Kör med elvisp och tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Låt gärna moset stå en liten stund och svalna lite.

Skär laxen i stora tärningar. Lägg i mitten av en gratängform och krydda med citronpeppar. Blanda creme fraiche, mjukost och smulad fiskbuljongtärning i en kastrull och värm så att det blir en krämig, jämn smet. 

Spritsa moset runt laxen i formen och häll såsen över fisken. Tillaga i ugnen på 200 grader ca 25 minuter.

Kommentera inlägget här :