Kalastårta




Till Majsans tårta gjorde jag marshmallow fondant, det vill säga en sorts hemmagjord sugarpaste. Sugarpaste finns inte i vår stad så man måste antingen åka till Göteborg eller beställa på nätet, såvitt jag vet. Det har jag gjort innan men sådan här "MMF" var ju väldigt käckt! Som pynt fick det bli rosa daisies och vita kallor. Och så Majsans intressen: åka skridskor och spela fiol.

Marshmallow fondant till en tårta
200 gram marshmallows
2 msk vatten
lite matolja
ca 4 (?) dl florsocker

Lägg marschmallows i en microsäker skål och häll på vattnet. Micra på högsta effekt 30 sekunder i taget och rör om emellan. Fortsätt några gånger tills marschmallowsarna smält ihop till en jämn smet. Olja en annan skål, sikta i florsocker (några deciliter) och blanda i smeten. Rör ihop alltsammans och fortsätt jobba in florsockret med händerna (olja dem gärna så blir det inte så kletigt). När du har en fin och jämn deg, slå in den i plast eller lägg i en tätslutande plastpåse i kylen några timmar eller till nästa dag. Sedan är det bara att kavla ut den. Jag tyckte att min var lite gummiaktig först men efter en stund i rumstemperatur gick det finfint att kavla ut den. Man kan förstås också färga och göra figurer av massan.

Tårtan
En sockerkaksbotten, tredelad (finns ju färdig att köpa...)
hallonsylt
1 påse Fresta Mango Passionsmousse (1/2 paket)
3 dl grädde
En omgång MMF (se ovan)

Gör moussen - en påse till 1,25 dl mjölk - och ställ kallt. Vispa grädden ganska hårt. Lägg en botten på ett fat (eventuellt med tårtpapper om man vill det). Bred på moussen. Lägg på nästa botten. Bred på sylt. Lägg på översta botten och bred grädde på och runt om tårtan. En matkniv brukar gå bra att breda snyggt med. Kavla ut MMF:en tunt och lägg på som lock. Dekorera.

Kommentera inlägget här :