Banan- och svartvinbärskaka



Den här kakan blev egentligen lite misslyckad för barnen var så otåliga att vi tog ut den innan den var genomgräddad. Kladdigt blev det och den fick ätas med sked. Och Klara sa "Nästa gång ska vi göra PRECIS så här för det här var den godaste kaka jag har ätit nån gång".

Till en kaka:
3 ägg
2 dl socker
50 gram smör
1 dl mjölk
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 bananer
2 dl svarta vinbär från frysen

Smält smöret och blanda med mjölk. Smörj en sockerkaksform och bröa med ströbröd. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt smörblandningen. Mosa bananerna och rör ner i smeten. Tillsätt mjöl och bakpulver. Rör slutligen ner svarta vinbär. Häll smeten i formen. Grädda i 175 graders ugn i 40-50 minuter beroende på hur kladdig kaka man vill ha.

/Anna

Kommentera inlägget här :