Äppelmarängpaj



Citronmarängpaj gjorde vi för ett tag sedan och nu var jag tvungen att prova en säsongsvariant, nämligen med äpplen! Det var precis lika gott som det låter.  



Pajdeg: 
3 dl vetemjöl
1 msk socker
150 g smör
1 äggula

Fyllning: 
4 äpplen
2 msk kanel
3/4 dl socker

Maräng: 
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
mandelspån

Kör ingredienserna till pajdegen i matberedare. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 225 grader i 10 minuter.
Skala och grovriv äpplena, blanda i socker och kanel. Krama ur vätskan och lägg blandningen i formen.
Vispa vitorna hårt och vänd ner sockret. Bred ut (eller spritsa om du har tålamod, det hade inte jag) marängen över äppelröran och grädda i 200 grader i ungefär 15 minuter tills marängen har fin färg.

/Anna

Kommentera inlägget här :