Köttfärslimpa med krämig fyllning



Limpan:
600 g nötfärs
1 kalvbuljongtärning
2 dl mjölk
6 msk ströbröd
1,5 msk potatismjöl
2 äggulor
Salt
Peppar

Fyllning:
Philadelphia ört och vitlökssmak
ev 1 tsk tryffelolja
1-2 pressade vitlöksklyftor
2-msk vanlig senap

Värm ugnen till 200° C. Häll upp mjölken i en skål och lägg i buljongtärningen. Värm i mikron på full effekt i 45 – 60 sekunder och rör sedan om så tärningen löses upp. Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölkbladningen, låt svälla några minuter. Under tiden blanda ihop färskost, senap och lite pressade vitlök. Blanda ner färsen, ägget, salt, peppar i ströbrödsblandningen, blanda väl. Bred ut färsen på ett vattenstänkt bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm. Fördela fyllningen i mitten och rulla ihop till en limpa. Lägg limpan i en ugnsfast form och pensla med Milda flytande margarin. Grädda köttfärslimpan i mitten av ugnen ca 50 minuter och servera med bulgur och en enkel grön sallad.

/ Jörgen

Kommentera inlägget här :