Fisksoppa á la Theander



6 – 8 tomater som fileas
3 – 4 vitlöksklyftor
25 – 50 g färsk pepparrot
6 – 8  dl räk- eller fiskbuljong
5 dl grädde
500 – 600 g vit fiskfilé (torsk, sej, kolja, etc.…)
200 g kallrökt lax
200 g skalade räkor
salt
peppar

Filea tomaterna, skala och grovhacka vitlöken och pepparroten. Fräs hälften av tomaterna, vitlöken och pepparroten i oljan och tillsätt 2 – 3 dl av fiskfonden när allt har blivit mjukt. Koka upp och mixa det hela med en stavmixer, och häll sedan på resten av fonden. Häll på grädden, lägg i löken och låt sjuda i 2 – 4 minuter. Lägg i den vita fisken och resten av tomatfiléerna och låt all sjuda tills fisken är klar, ungefär 3 – 4 minuter. Tag av soppan från spisen och lägg i den kallrökta laxen och de skalade räkorna och låt allt bli genomvarmt. Servera genast med lite nyriven pepparrot och kanske en limeklyfta.

/ Jörgen

Kommentarer :

#1: Annelie

Jag dreglar ihjäl mig så gott! ;)

skriven

Kommentera inlägget här :