Matig kycklingpaj med smördegslock



Den här kycklingpajen är en av de godaste pajer jag vet - fylld med godsaker under ett läckert smördegslock.

Till en paj behövs:
1 grillad rensad kyckling, eller 3-4 kycklingfiléer som skärs i mindre bitar och steks
1 stor burk champinjoner (eller färska)
1-2 hackade lökar
1 grovhackad röd paprika
3 dl grädde
2 dl kokt ris
2 dl riven ost
2 msk mjöl
1 msk soja
curry, salt, peppar
1 ägg

Bryn champinjoner, lök och paprika. Krydda med salt, peppar och curry. Tillsätt grädde och soja. Blanda i kyckling, mjöl och ris. Lägg i en form. Strö över osten. Lägg smördegen över och pensla den med ägg. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.

/Anna

Kommentarer :

#1: Solveig i Grimsås

Gjorde kycklingpajen till helgen. Kanongod! Till den drack vi ett gott vin som vi fick av mor Inga o far Sven-Olof i våras.

Tack fam Theander!

Min väska från Afrika funkar bra o blivit uppskattad av vänner o bekanta.

skriven
#2: Anna

Kul att du gillade pajen. Vad roligt med en kommentar - jag blir alltid jätteglad för hälsningar här! Roligt att du är nöjd med väskan från Kenya.



skriven

Kommentera inlägget här :