Lyxig laxpasta med räkor



Idag blev det ett ihopplock från kyl och frys och vips så serverades en jättegod pastarätt med havets läckerheter som lax och räkor. Vitt vin sätter smak och gröna ärtor ger rätten färg.

Laxpasta
4 portioner

3 laxfiléer
250 gram skalade räkor
1 purjolök
2 msk smör eller margarin
1 msk maizena majsstärkelse
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 burk creme fraiche
1 dl frysta gröna ärtor
salt och vitpeppar
kokt tagiatelle till fyra personer

Strimla purjolöken och fräs den i smöret. Slå på vinet och nästan allt vatten. Lägg i buljongtärningen och låt puttra några minuter. Rör ut majsstärkelsen i resten av vattnet och häll i pannan. Späd med mer vin eller vatten om det tjocknar för mycket. Tillsätt creme fraiche och lägg i laxen som skurits i tärningar. Låt koka i 6-8 minuter tills laxen är färdig. Tillsätt ärtorna de sista två, tre minuterna. Salta och peppra efter smak. Tag kastrullen från värmen och rör ner räkorna. Blanda med pastan.

Kommentera inlägget här :