Fisksoppa

 
 
Fisksoppa är aldrig fel. Servera gärna med en klick aioli!
 
50 gram fänkål
3 vitlöksklyftor
1 stor purjolök
1 tsk hackad chili (djupfryst funkar)
1 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
2 dl vatten
4 dl grädde
1 msk tomatpuré
2 msk Maizena redning, ljus eller mörk
4 portionsbitar fisk (vi hade 2 lax och 2 Alaska Pollock)
1,5 dl ärter
2 dl oskalade räkor
 
Finskiva fänkålen och vitlöksklyftorna. Fräs det mjukt i några minuter på medelstark värme i olja. Grovhacka 1 decimeter av purjolöken och tillsätt den i pannan tillsammans med chili och vinäger. Häll på vin, vatten, tomatpuré och en deciliter av grädden och en deciliter av vattnet. Låt sjuda i fem minuter. Mixa med stavmixer en kort stund. Sila och häll tillbaka i grytan. Häll i resten av grädden och resten av vattnet. Sjud 2-3 minuter. Red med Maizena. Sjud ihop tills den tjocknat lite. Skär fisken i tärningar och häll i grytan. Sjud några minuter och tillsätt ärter och resten av purjolöken, som skivats i halvcentimetersskivor. Låt sjuda i ytterligare ca tre minuter. Lägg i skalade räkor och servera.
 
/Jörgen
 
 

Kommentera inlägget här :