Pastasallad med ärtpesto

 
Det här var sååå gott! Servera som vegetarisk ensamrätt, som tillbehör till grillat eller varför inte på buffén? Receptet hittade jag på Tasteline men det kommer ursprungligen från Svenska Dagbladet och innehåller pinjenötter men det skippade vi. 
 
4-6 portioner
400 gram pasta
2 vitlöksklyftor
5 dl gröna ärtor
1 dl olivolja
1/2 dl riven parmesan
100 gram sockerärtor
2 buffelmozzarella
100 gram babyspenat och rucola
(ev 50 gram pinjenötter)
 
Koka pastan. Mixa vitlök och 3 dl av ärtorna. Tillsätt oljan och fortsätt mixa. Blanda med pasta och parmesan. Halvera sockerärterna och skär mozzarellan i kuber. Blanda i sockerärter, mozzarellakuber, babyspenat och rucola och resten av ärtorna. (Rosta eventuellt pinjenötter i torr panna och strö över).
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :