Laxpasta

 
Otroligt snabblagad rätt som bara tar några minuter att fixa. Såsen gör du medan spaghettin kokar!
 
4 portioner:
ca 4 dl varmrökt lax, rensad och i små bitar
spaghetti till 4 personer
en ask (70 gram) färsk babyspenat
lite smör eller margarin
2 tomater
1,5 dl grädde
1 ask (200 gram) Philadelphia vitlök och örter
2 msk röd pesto
salt och peppar
 
Koka pastan. Filea tomaterna, dvs ta ur fruktköttet och strimla det fasta "skalet". Fräs babyspenaten i smöret och låt tomaterna fräsa med. Tillsätt laxen. Häll på grädde och låt philadelphiaosten smälta ner. Blanda i pesto, rör om och låt puttra nån minut så allt blir helt varmt. Smaka av med salt och peppar. Häll vattnet av pastan och blanda spaghettin i laxsåsen. Servera genast!
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :