Förrättskorgar fyllda med Skagenröra

 
Det här med filodegskorgar kan ju varieras i oändlighet. Det här blev en jättegod och enkel förrätt - klassisk Skagenröra i en frasig korg. Korgarna görs i muffinsplåt, helst den varianten för lite större muffins.
 
4 portioner:
2 filodegsark
2 msk smält smör
500 gram räkor med skal
1,5 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
3 msk finhackad dill
salt och peppar
 
Garnering:
plocksallat, några kvistar färsk dill, citron och några av räkorna
 
Lägg ut filodegsarken och pensla dem med smält smör. Vik dem dubbla och skär varje i två delar så du får fyra dubbelvikta filodegsbitar. Pilla ner dem i muffinsplåtens "hål" och forma dem som du vill ha korgarna. Ställ dem i ugnen på 200 grader 6-8 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna.
 
Skala räkorna. (Spara några till garnering) Hacka större delen av räkorna. Blanda creme fraiche, majonnäs, dill och smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna. 
Hit kan du förbereda och ställa Skagenröran kallt. Precis före servering, lägg korgarna på varsin tallrik. Lägg ett fint salladsblad i varje och fyll korgarna med röran. Garnera med räkor, dill och citron.
 
/Anna
 
 

Kommentera inlägget här :