Rabarberkaka

 
God och lite kladdig blir denna kaka. Passar att äta som den är eller med en klick lättvispad grädde. Smidigt att göra allting i kastrullen!
 
12-16 bitar
150 gram smör
3 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 gram rabarber i små bitar
1 msk potatismjöl
 
Smält smöret i en kastrull. Dra bort från värmen och rör ner resten av ingredienserna utom rabarber och potatismjöl. Rör till en jämn smet och bred ut i en smord och bröad form eller liten långpanna, ca 15x20 cm. Blanda rabarberbitarna med potatismjölet och strö ut över smeten. Grädda i 175 grader 30-35 minuter tills kakan är färdig. Pudra gärna över lite florsocker före servering.
 
/Anna
 
Taggar: långpanna, rabarber;

Kommentera inlägget här :