Kasslergratäng i Omniaugnen

 
Häromdagen invigde vi Omniaugnen och smygstartade med färdig potatisgratäng. Men dagen därpå tog jag mod till mig och gjorde en kasslergratäng. Det är lite svårt att få färg på gratängen i omnian tycker jag, men smaken var det inget fel på! Vi åt pasta till men ris är säkert också gott ihop med detta.
 
6 portioner
800 gram kassler
2 stora tomater
1 burk creme fraiche
1 burk lätt creme fraiche tomat & basilika
3 msk vitt vin
4 msk röd pesto
1,5 dl riven ost
 
Strimla kasslern och skär tomaterna i "filéer", dvs ta bort innanmätet och strimla "skalet". Blanda kassler och tomatstrimlor i omnian efter att du smort den väl med. Blanda creme fraiche-sorterna med vin och pesto och häll över. Strö över riven ost och kör på låg värme på gasolspisen ca 30-40 minuter. Servera med ris eller pasta och en god sallad.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :