Kasslergratäng med tomat och mozzarella

 
Snabblagat och okomplicerat behöver det vara ibland. En måndagkväll som denna fick det bli en raskt ihopslängd kasslergratäng. Ris eller pasta eller varför inte kokt broccoli är gott till!
 
Fyra portioner
500 gram kassler
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
3 msk ketchup
1-2 msk röd pesto
1/2 - 1 ask körsbärstomater
1 mozzarellaost
salt och peppar
 
Ansa och strimla kasslern och strö ut i en ugnsform. Halvera tomaterna och skiva mozzarellan. Lägg tomater och mozzarellaskivor ovanpå kasslern. Vispa ihop grädde, creme fraiche, ketchup, pesto och smaka av med lite salt och peppar. Häll såsen över alltsammans i formen. Gratinera i ugnen på 225 grader ca 20 minuter. 
 
/Anna

Kommentera inlägget här :