Cowboysoppa

 
Cowboysoppa är nog ungefär som minestrone i Italien eller som zurek i Polen - det finns lika många recept som det finns hemmakockar. Det här är min variant. Våra barn är inte så förtjusta i varma, mjuka grönsaker så därför blir cowboysoppan hos oss utan både paprika och majs. Men det är faktiskt en soppa som barnen - som annars inte är så soppförtjusta - gillar! Här har vi gjort ett rejält storkok för infrysning. Jättebra att ta fram en stressad vardagskväll eller i husbilen!
 
12 portioner
1 kg nötfärs
12-15 potatisar, fast sort
2 gula lökar
1 rödlök
5 dl grädde
1 liter mjölk
3 dl vatten
3 oxbuljongtärningar
3 msk soja
1 dl tomatpuré
1/2 dl ketchup
salt, peppar, vitlökspulver, chilipeppar
 
Finhacka löken. Skala och tärna potatisen. Bryn nötfärs och lök och häll över alltsammans i en stor gryta. Tillsätt potatis, grädde, mjölk, vatten, buljongtärningar, soja, tomatpuré och ketchup. Smaka av med kryddorna. Låt koka ca 20 minuter eller tills potatisen är lagom mjuk. 
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :