Rustik salsicciasås med ostfylld färsk pasta

 

5 portioner

2 pkt färsk salsiccia, 600 – 650 gram
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl torrt vitt vin
300 – 350 gram passerade tomater (om möjligt körsbärstomater)
1 tsk olivolja smaksatt med tryffelarom
5- 10 färska basilikablad
750 gram färsk tortellini fylld med ricotta, mozzarella och pecorino ost.
Nymalen svartpeppar
Olivolja för tillagning
Grovriven parmesan till servering

Börja med att dra skinnet på salsiccian och smula korvfyllning till en grov ”färs”. Värm olivoljan i en hyffsat varm stekpanna, vänd ner korvfärsen och stek denna några minuter under omrörning. Sänk till medelvärme, vänd ner finhackad lök och vitlök samt grovrivna basilikablad. Fräs vidare några minuter och höjd sedan värmen till en hyfsat het panna. Häll i vinet och låt det koka ordentligt.

När vinet reducerats till hälften, häll på de passerade tomaterna och sänk värmen och låt det sjuda upp. Smaka av med den tryffelsmaksatta oljan och svartpeppar. Såsen skall sedan sjuda minst 10 minuter innan servering, och nu är det dags att fixa pastan.

Koka upp rikligt med vatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av pastan, servera den direkt, häll på såsen och strö över en grovrivna parmesan och avnjut det hela med ett gott vin från Toscana, Venetien eller Umbrien.

/Jörgen

Kommentarer :

#1: Kai

Italienska (och andra färska) korvar gör så goda "köttfärsåser".. :)

skriven

Kommentera inlägget här :