Eriks dubbelpanerade och smörstekta torskfilé.

 
 
 
Hejsan! Idag var det jag, Erik som lagade en dubbelpanerad smörstekt torsk med dillstuvad potatis till middag.
Det var första gången som jag har lagat maten själv. Jag var stolt över att det gick så bra och jag fick framför allt ett stort försprång eftersom att jag har hjälpt min farmor att laga panerad fisk! Det du behöver är:
 
3-4 personer.
Dillstuvad potatis:
8-10 potatisar
Cirka 3 msk smör
Cirka 4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Ett halvt paket med fryst dill
Salt & peppar.
 
Panerad fisk / torsk:
400 g torskfilé (MSC-Märkt) 
Vetemjöl i en djup tallrik (Doppa torsken i denna ordning)
1-2 vispade ägg i en djup tallrik
Ströbröd blandat med citronpeppar och salt i en djup tallrik.
 
Övrigt:
Citron, du kan till exempel ha rivna citronskal på din fisk. Det är mest för dekoration.
Citronpeppar och salt för ännu mer smak.
Färsk dill för dekoration
 
Gör så här:
Skala potatisarna och skär i lagom stora bitar. Lägg dem i en kastrull med kallt vatten.
Skär torskfilén i bitar och doppa dem i vetemjöl och låt dem suga åt sig det i 5-6 minuter.
Koka potatisen.
Doppa torsken i 1-2 vispade ägg och sedan doppa dem i ströbröd.
Stek i ett rejält lass med smör. Försök att få fisken helt gyllenbrun i nyansen.
Plocka bort kastrullen med potatisen från spisen och häll av vattnet och börja med såsen.
För att göra såsen så ska du först smälta smör i en kastrull. Runt 3 msk.
Sedan vispar du i mjöl och häller i lite mjölk då och då. När du har hällt i 3 dl mjölk så ska du hälla i 1 dl vispgrädde och vispa en stund. Det du gör sisst är att hälla i ett halft paket med fryst dill, lite peppar och salt.
Sedan kan du göra ditt upplägg hur du vill, ett förslag är att göra det som finns på bilden!
 
/ Erik
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Mormor

Mmm så gott det ser ut! Du är ju en riktig mästerkock!

skriven

Kommentera inlägget här :