Falukorv i ugn

 
Det finns nog lika många recept på falukorv i ugn som det finns hemmakockar. Ibland med tomatskivor och lök i korvsnittarna, ibland med sås hälld över alltihop. Den här gången testade vi en annan variant. Inte så märkvärdigt, men rejält och gott!
 
6-7 portioner
1 ring falukorv (800 gram)
god ost med smak
senap
körsbärstomater eller liknande
1 gul lök
 
Lägg falukorven i en ugnsfast form. Skär snittar i korven med 1-1,5 cm mellanrum. Hyvla osten och bred lite senap på varje ostskiva. Vik ihop och pilla ner i "mellanrummen". Lägg körsbärstomater runtom. Skär löken i klyftor och lägg klyftorna runt korven. Ställ in i ugnen i 20 minuter på ca 200 grader. Servera med potatismos.
 
/Anna
 

Kommentera inlägget här :