Gott och enkelt! Älskar lax i alla former och särskilt nu på våren tycker jag att det passar bra.
2 portioner
4-5 potatisar
4-5 potatisar
3 msk smör
3 msk mjöl
1,5 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
senap efter smak, jag hade både "vanlig" och en smaksatt fransk senap
salt, peppar, finhackad persilja
100 gram kallrökt lax
Skala och tärna potatisen i lagom stora bitar. Koka. Medan potatisen kokar, smält smör i en annan kastrull. Vispa ner mjöl och sedan mjölk och grädde. Låt puttra ihop till en tjock stuvning. Smaksätt med senap, salt, peppar och hackad persilja. När ett par minuter återstår av koktiden på potatisen, häll av vattnet och slå på stuvningen. Låt potatisen koka färdigt i stuvningen så det kokar ihop och "gottar till sig". Servera med kallrökt lax.
/Anna