Lax- och räkbakelse

 
Häromdagen blev jag så vansinnigt sugen på laxbakelse! Det blev en smarrig bakelse garnerad med handskalade räkor. Ett glas kallt vitt vin är inte fel att komplettera med!
 
2 bakelser
6 skivor formbröd
2 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
2 inte helt hårdkokta ägg
100 gram kallrökt lax
1 msk ketchup
1 msk hackad dill
 
Till garnering
räkor, citron, hackad dill, 2 skivor lax
 
Kantskär bröden. Blanda creme fraiche och majonnäs. Ta över knappt hälften av blandningen i en annan skål och tillsätt ketchup i den. Mosa ihop äggen och blanda med lite dill. Bred äggröran på två av bröden. Lägg på två bröd. Finhacka laxen och blanda med den röran du blandat ketchup i. Bred laxröran på nästa brödlager. Lägg på de sista bröden på varsin bakelse och bred den "ketchupfria" röran ovanpå och runt bröden. Doppa sidorna i hackad dill och garnera med lax, räkor och citron. 
 
/Anna

Kommentera inlägget här :