Kycklingkorvgratäng med pasta och pesto

 
Här kommer ett tips på vad man kan göra med en överbliven halv burk Deluxe-pesto från Lidl. Igår presenterades ju en laxrätt. Här kommer en korvrätt på kycklingkorv. Funkar också med vanlig röd pesto.
 
5-6 portioner
500 gram pasta
1 paket (10 st) kycklingkorv
1 ask körsbärstomater
2 paket mozzarella
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1/2 burk (ca 1 dl) Tomato & Almond Pesto (Lidl Deluxe)
salt, peppar
2 dl riven ost
 
Koka pastan. Skär korven i slantar och fräs litegrann i en stekpanna. Halvera tomaterna och skär mozzarellaostarna i bitar. Häll vattnet av pastan när den är nästan färdigkokt. Häll ut den i en stor ugnsfast form. Häll korv, tomathalvor och mozzarellabitar över pastan och blanda om allting. Vispa ihop grädde, creme fraiche och pesto och smaka av med lite salt och peppar. Häll såsen över alltsammans i formen och strö över riven ost. Gratinera 15-20 minuter på 225 grader tills gratängen fått fin färg.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :