Quornbiffar med ugnsrostad sötpotatis och parmesancreme

 
Häromdagen testade vi quornbiffar. Det är lite annorlunda men god smak. Kan väl säga att rätten delade familjen, sonen jublade inte direkt... Vi äter vegetariskt ibland, främst för miljöns skull, och det är kul att testa lite annat än det man är van vid!
 
Fyra portioner:
300 gram quornfärs
1 ägg
2 msk ströbröd 
2 msk potatismjöl
1 dl grädde
1 ägg
1 näve hackad färsk bladpersilja
1 vitlöksklyfta
½ riven lök
1 tsk soya
1 tsk fransk senap
salt och peppar
 
Tillbehör:
2-4 sötpotatisar (beroende på storlek)
olja och flingsalt
1 burk Creme fraiche Gourmet Parmesan & Basiika
 
Skala sötpotatisarna och skär i klyftor. Lägg i ugnsfast form och ringla över olja och strö över flingsalt. Ställ in i ugnen på 175 grader ca 35-45 minuter.
 
Blanda alla ingredienserna till biffarna och forma 8 biffar. Stek dem i lite matfett några minuter på varje sida. 
 
Servera biffarna med sötpotatisen och Creme fraiche Gourmet.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :