Asiatisk kyckling

 
Det här var gårdagens middag och den hade jag inte alls tänkt att ha på bloggen, men det blev faktiskt så gott att jag fotade min värmda matlåda idag på lunchen! Egentligen är det bara lite kylskåpsrens i kombination med att jag köpt äggnudlar och kokosmjölk och vi gillar kyckling. Krångligare än så var det inte och kylen bjöd på öppnade burkar som behövde användas.
 
Råkar man nu inte ha öppnade förpackningar av både creme fraiche OCH grädde går det bra att ta 2 dl av det ena. 
 
Observera att måtten är ungefärliga. Smaka av och krydda efter smak!
 
5 portioner
700 gram kycklinginnerfiléer + lite matfett
1 msk smör
1 tsk olivolja
1 msk curry
2 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
2-3 msk mango chutney
2-3 msk sweet chilisås
1-2 tsk sambal oelek
ev Maizena redning
1 röd spetspaprika
 
Bryn kycklingen i en stekpanna. Hetta upp smör och olja i en traktörpanna och tillsätt curry. Pressa i vitlöken. Häll över kokosmjölk, creme fraiche och grädde. Vispa ner mango chutney, sweet chilisås och sambal oelek och koka upp. Lägg i kycklingen och låt den puttra med en stund (tills den är färdig och genomlagad). Red eventuellt med Maizena och avsluta med att strimla paprikan och röra ner den. Låt gå ett par minuter till och servera med nudlar.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :