Kanel- och ingefärsäppelfräs i filodeg

 
Snabb och enkel efterrätt. Vi fick massor av äpplen i somras så jag skalade och klyftade en hel del som jag frös in.
 
4 portioner
4-5 dl äppelbitar, skalade och utan kärnor
2 msk smör
2 msk muscovadosirap
1-2 tsk kanel
1 tsk ingefära
4 msk pistagenötter (plus lite till garnering)
1-2 msk socker eller efter smak
4 ark filodeg
 
Tillbehör: 
vaniljglass
 
Hacka äpplena i små tärningar. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt äpple, sirap, kanel och ingefära och fräs en liten stund. Smaka av med lite socker om det behövs - det beror på hur söta äpplena är. Hacka nötterna och blanda i dem. Pensla filoarken ett i taget med "smörspadet" som blir i pannan. Vik dem på mitten och fördela äppelfräset på varje vikt ark. Vik ihop till ett paket och lägg i en form. Sätt in i ugnen på 200 grader 15-20 minuter tills filopaketen fått lite färg. Servera äppelpaketen varma med lite vaniljglass. Strö gärna lite pistagenötter över som garnering.
 
/Anna

Kommentera inlägget här :